Klootschieters van Beuningen en Mander wederom winnaar

Zondagochtend is bij hotel Elshuys in Albergen de slotronde van de landelijke straatcompetitie verschoten.

In deze klootschietcompetitie spelen teams in clubverband één keer per maand een wedstrijd bij de verschillende afdelingen. Zo zijn er in het afgelopen seizoen wedstrijden geweest in Lochem, Beuningen, Lattrop, Toldijk en het Drentse Vledder. Albergen had de eer om af te sluiten met een verkeersluw parcours van ongeveer 5 km.

Heren

Bij de heren deden dit jaar 18 teams mee. De klootschieters uit Mander waren vanaf het begin van het seizoen gebrand op titelprolongatie. De heren van KV Beuningen en Ons Streven uit Tilligte waren ook uit op de overwinning, maar moesten in de laatste paar wedstrijden toch hun meerdere erkennen in de Manderse ploeg.

In de laatste wedstrijd was KV Beuningen de directe tegenstander van KV Mander. In dit onderlinge duel wisten laatstgenoemden de zege veilig te stellen en daarmee ook het kampioenschap. De Beuningers werden tweede, klootschietvereniging Ons Streven eindigde met een bronzen medaille.

Dames

Bij de dames deed ook de kernploeg mee, om zo een even aantal teams te krijgen, zonder mee te dingen om de prijzen.

KV Beuningen had vorig jaar de landelijke straatcompetitie gewonnen en was vastbesloten ook dit jaar de titel mee naar huis te nemen. Zij versloegen in Lochem het kernploegteam en dit bleek de opmaat naar prolongatie.

In de daaropvolgende wedstrijden kwam de titelprolongatie niet meer in gevaar. KV Kluppelshuizen werd tweede, combiploeg De Kogeltjes werden derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen