Gerben Morsink zegeviert in Tubbergen

Foto: Gerben Morsink

Vrijdag, op de tweede dag van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen in de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder, heeft Gerben Morsink beslag gelegd op de eerste plaats.

De NIJWA Prix CSI2* big tour (1.45 meter met barrage) was de afsluitende proef en tegelijkertijd de kwalificatie voor de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen op zondag.

Van de 78 starts wisten zich er 15 zich te plaatsen voor de barrage op het parcours van bouwer Jos Brinkman.

Mareille van Geel-Schröder was de eerste starter van de barrage en zette gelijk een snelle tijd neer met haar Flying Echo die zijn naam eer aandoet. Ze finishte in een tijd van 41.84 seconden. Uiteindelijk wisten toch nog vijf combinaties deze tijd te verbeteren en het was de ene laatste starter Gerben Morsink uit Beuningen die met zijn toppaard Navarone Z de tijd verpletterde. De tijd stopte op 38.59 seconden, ruim voldoende om de overwinning veilig te stellen.

Op de tweede plaats eindigde Dennis van den Brink die zijn paarden goed in vorm heeft in Tubbergen. Met de sympathieke Frasier deed hij een goede poging om zijn derde overwinning op te eisen, maar de tijd van 40.84 sec bleek uiteindelijk goed voor een mooie tweede plaats.

De derde plaats werd opgeëist door de Duitse amazone Sophie Hinners met Vittorio 8. Heel simpel sprong deze ruin rond en klokte een tijd van 41.50 seconden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen