Wie het echt niet meer kan ophouden is van harte welkom in ’t Lossers Hoes

Wethouder Van Essen en Mariola Dieperink
Wethouder Van Essen en Mariola Dieperink
Foto: Gemeente Losser

Wethouder Jaimi van Essen en Mariola Dieperink (namens Centrum Management Losser) hebben samen de HogeNood sticker geplakt op de ingang van ’t Lossers Hoes.

Daarmee is nu voor iedereen zichtbaar dat er in dit centrumpand toiletten beschikbaar zijn voor mensen met hoge nood. Wethouder Van Essen en Mariola Dieperink roepen winkeliers, bedrijven en andere locaties die een toilet beschikbaar hebben op om hun locatie aan te melden bij de HogeNood app. Op die manier ontstaat een goed dekkend netwerk van beschikbare toiletten.

Vrij toegankelijk toilet

Een dagje gezellig winkelen, een hapje eten, een stukje fietsen of lekker sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zij komen soms hun huis niet uit omdat zij door een handicap of een chronische ziekte last hebben van buik- of blaasproblemen en vaak naar het toilet moeten. Speciaal voor die mensen is er de HogeNood app.

Via deze app kunnen zij snel het dichtstbijzijnde toegankelijk toilet vinden. De app geeft niet alleen de route aan, maar ook of het toilet rolstoeltoegankelijk is. Die van ’t Lossers Hoes is dat.

’t Lossers Hoes is nu één van de circa 20 locaties in gemeente waar mensen met hoge nood gebruik kunnen maken van het toilet.

Aanmelden

Winkels, horecagelegenheden, sportlocaties, bedrijven en andere organisaties. Iedere locatiebeheerder kan zich heel simpel via de HogeNood app aanmelden.

Na aanmelding kunnen zij gratis een Hoge Nood sticker ophalen bij het Projectbureau Centrumplan Losser. Door de sticker op een zichtbare plaats op te hangen, wordt voor iedereen zichtbaar dat er een vrij toegankelijk toilet beschikbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen