De Lutte heeft beste juniorblazers van Twente

Foto: DeLutte.com

Het midwinterhoornblazen om het gouden hoorntje, de wisselprijs voor het team met de beste juniorblazers, is gewonnen door de buurtschap De Lutte.

Voor het kwartet van de buurtschap De Lutte was het een thuiswedstrijd. Op het erve Monninkhof aan de Kruijseltlaan in De Lutte werd geblazen door 13 buurtschappen om het gouden hoorntje.

Elk team bestaat uit 4 blazers die na elkaar op de midwinterhoorn blazen. Een deskundige jury beoordeelt de sterkte, de zuiverheid en de manier waarop de boodschap gebracht wordt.

De 4 blazers uit De Lutte waren Eva Oude Egbrink, Davin Meijerink, Mirthe Rolink en Amy Roeten. Deze junioren waren als team (204 punten) nipt sterker dan de blazers uit Reutum (203,5 punten) en Losser, die respectievelijk de tweede en de derde plaats bezetten.

De wisselprijs voor de beste individuele blazer, de Jeroen Heideman trofee, ging dit jaar naar Wes Volker uit Reutum. De tweede plaats was voor Bjorn Brunnink uit Losser en de derde plaats ging naar de blazer uit het winnende buurtschap, Eva Oude Egbrink.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen