‘Konijnenmeisje’ droomt van eigen opvangcentrum

Jente Olde Monnikhof
Jente Olde Monnikhof
Foto: Facebook / Maaike Olde Monnikhof-Hesselink

Jenthe (9) en haar moeder Maaike Olde Monnikhof-Hesselink uit De Lutte beoefenen een bijzondere hobby: het opvangen van gedumpte konijnen.

De passie voor de kleine huisdieren neemt inmiddels zulke grote vormen aan dat ze liefst 34 stuks in huis hebben opgenomen. Toch komen, als het aan beide dierenliefhebbers ligt, er nog wel wat exemplaren bij. “Misschien in totaal een stuk of vijftig”, schat Maaike, “maar het moet natuurlijk allemaal wel kunnen passen.” Daarom wordt de garage omgebouwd tot ‘opvangcentrum’.

Maaike begon uit een soort noodzaak met het nu nog wat provisorische opvangcentrum, nadat een ander cavia- en konijnenasiel in de buurt haar deuren sloot. De dierenvrienden hopen ook op genoeg donaties om het opvangen van zulke ‘afdankertjes’ te kunnen financieren. Dochterlief steunt daarom haar moeder waar ze kan, bijvoorbeeld door het verkopen van vrolijke kinderboeken over haar lievelingsdieren. “We hebben er daarvan veertig gekregen via Stichting Konijnenbelangen”, legt Maaike uit. “Die mogen we zelf doorverkopen en de opbrengst is voor ons eigen goede doel in oprichting. Dat betekent een fantastische start voor onze konijnenopvang, want alle beetjes helpen.” Ongeveer de helft van die boekjes zijn intussen verkocht.

Jente wil niets liever dan met de konijntjes spelen en ze goed verzorgen. Haar droom is dan ook om moeders’ passie voort te kunnen zetten in de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen