Kennisuitwisseling over armoede en schulden in Noordoost Twente

Foto: CC0

Veel mensen staan er niet bij stil, maar ook in Nederland komt armoede voor.

Er wordt door verschillende instanties dan ook hard gewerkt aan meer voorlichting over armoede in Nederland. De landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden geeft schuldenaanpak een podium: professionals die met schuldhulpverlening en armoede te maken hebben kunnen hier kennis uitwisselen.

Overerving van armoede in Noordoost Twente

Op donderdag 14 juni organiseert Wijkracht samen met Impuls Oldenzaal, de gemeente Losser en Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland het congres Overerving van armoede in Noordoost Twente.

Het congres maakt deel uit van een reeks in de landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur in Stadstheater De Bond te Oldenzaal.

Het congres bestaat uit een interactief programma met 3 masterclasses en wordt geopend door cabaretier, acteur en schrijver Jeffrey Spalburg.

Deelname en aanmelding

Het congres is met name interessant voor hulpverleners, sociaal werkers, leerkrachten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen op gebied van armoede.

Deelname is gratis, aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni aanstaande via www.wijkrachtacademie.nl.

Estafettestokje

Deze landelijke Stedenestafette bestaat uit een reeks congressen waar gemeenten innovatieve aanpakken van schulden en armoede met elkaar delen. Het is een initiatief van Schouders Eronder, een samenwerkingsverband van Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Vorig jaar vond de aftrap plaats in Vlaardingen en werd het estafettestokje doorgegeven aan Den Bosch. Den Bosch gaf het stokje weer door aan Wijkracht, om samen met vier gemeenten in Noordoost Twente schuldenaanpak een podium te geven.

Tijdens de estafette vertellen ervaringsdeskundigen, schuldhulpverleners, mensen uit de politiek en professionals uit maatschappelijke organisaties over hun ervaringen en ambities met schuldhulpverlening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen