F1-auto bij kerstactie Duchenne in Losser

Justin Plate en Delano Wardenaar
Justin Plate en Delano Wardenaar
Foto: Peter Langela

Op initiatief van Delano Wardenaar wordt een inzamelactie met een heuse Formule 1-auto ingezet.

Delano is diskjockey bij RTV-Losser en heeft de aandoening CP. Delano’s beste vriend Justin Plate heeft de ziekte van Duchenne en is daardoor eveneens afhankelijk van een rolstoel. Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt, waardoor deze op den duur niet meer gebruikt kunnen worden.

Delano heeft samen met vrijwilligers en met een aantal sponsoren een grote inzamelactie op touw gezet om geld in te zamelen voor een betere behandeling van Justin’s ziekte.

Kerstmarkt

De inzamelactie wordt gehouden tijdens een van de grootste kerstmarkten van Oost-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 16 december in het centrum van Losser. Een authentieke rode Formule-1 auto zal op de stand aanwezig zijn waarin bezoekers gefotografeerd kunnen worden.

Ook is er een bandenraadspel en kunnen bezoekers een rondritje maken in een tuk-tuk. Delano is aanwezig om verzoeknummers te draaien. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de stichting Duchenne Parent Project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen