Staatsbosbeheer organiseert activiteiten tijdens Twentse waterweken

Erosie langs de oever van de Dinkel
Erosie langs de oever van de Dinkel
Foto: Staatsbosbeheer, Marco van de Burgwal

Van 29 april t/m 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats.

Verspreid door heel Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van excursies en open dagen tot fietstochten en rondleidingen. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje in de meivakantie.

Steeds vaker zijn er periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Goed waterbeheer is daarom heel belangrijk. Tijdens de Twentse waterweken leren deelnemers meer over hoe dat in Twente gebeurt én wat men zelf kan doen om problemen door droogte te voorkomen.

Activiteiten

Vanaf maandag 29 april zijn er in heel Twente verschillende activiteiten voor jong en oud te doen.

Op dinsdagmiddag 30 april is in schaapskooi Stroothuizen in Denekamp een lezing over het natuurgebied Punthuizen en Stroothuizen. Door verdroging is het waterpeil van de gebieden en de omgeving de afgelopen jaren gedaald. Als gevolg daarvan, zijn de natuurwaarden van de gebieden achteruitgegaan. In de middag is er een lezing, verzorgd door boswachter Henk-Jan van der Veen. ’s Avonds neemt de boswachter iedereen graag mee het – normaal voor publiek gesloten – gebied in.

Donderdagmiddag 2 mei kunnen geïnteresseerden met boswachter Irene van der Linde mee op een excursie langs de Dinkel. De start is vanaf Paviljoen Lutterzand. De Dinkel is een rivier die on-Nederlands aan doet: van hoge kliffen tot aan stroomdalgraslanden en het thuis van bijvoorbeeld de ijsvogel en de otter.

Aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/activiteiten?type=Agenda&natuurgebied=Twente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen