Subsidie voor AJC Tournament en Formule 1-dag

Foto: CC0

De gemeente Losser verleent een incidentele subsidie van 1.000 euro voor de tiende editie van het AJC Tournament.

Daarnaast gaat er 1.500 euro subsidie naar de Formule 1-dag in Losser. Deze dag wordt op zaterdag 2 mei aanstaande georganiseerd door Centrum Management Losser (CML).

Wethouder Harry Nijhuis: “Dit jaar wordt alweer de tiende editie van het AJC Tournament gehouden. De organisatie voor deze jubileumeditie is in volle gang. We zijn blij dat we dit prachtige evenement in Losser financieel kunnen ondersteunen. En dat geldt ook voor de Formule 1, die op 2 mei in Losser wordt georganiseerd door Centrum Management Losser. Een hartstikke leuk en actueel initiatief, dat zeker veel mensen gaat trekken.”

AJC Tournament

Tijdens het internationale AJC Tournament strijden 32 voetbalteams in de leeftijdsgroep van 12 t/m 14 jaar om de titel. De 32 teams overnachten in grote tenten op het sportpark.

Het toernooi is een driedaags evenement met diverse randactiviteiten op 29 t/m 31 mei 2020. Daarbij worden zo’n 3.000 tot 3.500 toeschouwers/bezoekers verwacht. In het kader van de tiende jubileumeditie worden ook nog eens extra activiteiten (muziek, gastwedstrijd, vuurwerk, jeugddisco) georganiseerd.

Formule 1-dag

In het kader van de terugkeer van de Formule 1-race in Nederland, in Zandvoort, tovert Stichting Centrum Management Losser het dorp om in een Formule 1-dorp. Op zaterdag 2 mei, de kwalificatiedag van de Grote Prijs van Zandvoort, worden diverse activiteiten georganiseerd: zoals een bandenwisselspel, een Formule 1-racesimulator en een Formule 1-pubquiz. Uiteraard kan men de kwalificatie zelf volgen op een groot beeldscherm.

Incidentele subsidie

De gemeente Losser stelt geld beschikbaar voor activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen (rechtspersonen), die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen. In 2020 is in totaal 35.000 euro beschikbaar voor incidentele subsidies.

Aanvragen voor de eerste subsidieronde in 2020 moeten voor 1 april ingediend worden. Meer informatie over incidentele subsidies staat op www.losser.nl/Inwoners/Sport_en_cultuur/Subsidies.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen